10 einde- en nieuwjaarsvraagjes aan Patrick De Smedt (SP.A)

Belg.be legde aan de uittredende OCMW-voorzitter van Aalst Patrick De Smedt (SP.A) 10 eindejaarsvraagjes voor.(mas)

1. Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar? De socialistische overwinningen van Hollande in Frankrijk en Samson in Nederland, maar bovenal de herverkiezing van Barack Obama – YES WE CAN !

2. Wat vindt u het beste of slechtste radio- en televisieprogramma van 2012? Het beste en zowat het enige waar ik naar kijk zijn de beklijvende reportages van Rudy Vranckx, en als slechtste en hoewel maar één keer gezien: Debby en Nancy.

3. Wat vindt u het beste boek van 2012? Het beste weet ik niet, maar wat mij aansprak was het boek van Anne Sinclair ‘Rue La Boétie 21’ – de memoires van de ex van DSK op zoek naar haar jeugd via het levensverhaal van haar grootvader, de joodse kunsthandelaar Paul Rosenberg.

4. Wat vindt u de beste film of serie van 2012? Intouchables, het verhaal dat speelt in Parijs over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een verlamde miljonair en zijn Senegalese verzorger.

5. Wie was voor u de meest markante man of vrouw van 2012? Alvast de meest ‘gewichtige’: Maggy De Block en de meest markante: ikzelf misschien?

6. Wie krijgt van u een rode kaart voor wat hij of zij deed in 2012? De Syrische president Al Assad.

7. Wat was voor u een persoonlijk hoogtepunt in 2012? De eerste steenlegging van het nieuwe woonzorgcentrum Hopperank en eerder de start van de verbouwingswerken aan Niemandsland en het sociaal project De Kluys met oa de sociale superette die er een plaats krijgt.

8. Wat is het eerste dat in 2013 moet gebeuren? De installatie van de nieuwe gemeente – en ocmw raad.

 

9. Mocht u kunnen toveren, wat zou je direct veranderen in Aalst? De verkiezingsuitslag.

10. Wie wenst u wat toe voor 2013? Alle mensen in armoede betere kansen, vrede voor de mensen in oorlogsgebieden.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here