Vlaams Aalst(4): “Voortbouwen op het inburgeringsbeleid van de Vlaamse Regering.”

Aalst (redactie/mas) “Voortbouwen op het inburgeringsbeleid van de Vlaamse Regering.” Dat is de lijn die de nieuwe Geel-Oranje-Rode coalitie in Aalst wilt volgen.

De stad zal voortbouwen op het inburgeringsbeleid van de Vlaamse regering. Er wordt gekozen voor een meer aanklampend beleid. De focus wordt gelegd op resultaatgericht werken op het vlak van taalkennis, onderwijs, opleiding, emancipatie van het individu (met bijzondere aandacht voor vrouwen) en deelname aan het Aalsterse gemeenschapsleven.

Taalcursussen en projecten in de aard van Babbelonië, Ouderwijs/Onderwijs, Samen Inburgeren en Taalbubbels worden verder gezet en versterkt. Het gebruik van inburgeringscoaches wordt aangemoedigd.

De kennis en het gebruik van het Nederlands moeten gezien worden als een bindende en emanciperende factor, die alle inwoners moettoelaten om aansluiting te vinden bij ons Aalsters gemeenschapsleven.

Met bijzondere aandacht voor vrouwen. Gaat er aandacht zijn voor de holebi’s? Gaat er financieel geïnvesteerd worden om nieuwkomers Nederlands te leren of gaat het vooral op vrijwilligers blijven draaien? Een doorlichting van de hele sector dringt zich op om tot een eenvormig adequaat beleid te komen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here