De benoeming van de zoon van Minister Verwilghen

Volksvertegenwoordiger Jan Peeters (sp.a) zal minister van Financiën Didier Reynders (MR) in de Kamer ondervragen over de voorgestelde benoeming van de zoon van Minister Verwilghen tot advocaat van Financiën op de rechtbank te Turnhout. Peeters vindt het merkwaardig dat een advocaat met praktijk in Brugge wordt aangesteld in Turnhout.

Nog merkwaardiger vindt hij het dat deze benoeming ter elfder ure zou ingetrokken zijn na bekendmaking hiervan in de pers. Peeters: "Rond zo'n aanstelling van advocaten hangt vaak een zweem van politiek favoritisme. Ik wil Minister Reynders dan ook vragen welke procedure hier gevolgd werd. Zijn er kandidaturen opgevraagd bij de leden van de balie in Turnhout, en hoe werden die geëvalueerd? Zijn er dan in de Turnhoutse balie geen bekwame advocaten te vinden?"

Jan Peeters wil bij Reynders aandringen om een geobjectiveerde aanstellingsprocedure uit te werken, samen met de balies om in de toekomst de spelregels voor iedereen duidelijk te maken, en niet meer te vervallen in dit soort van willekeurige aanstellingen.

Peeters: "Sommige steden en gemeenten doen dit al. Herentals bijvoorbeeld heeft alle Herentalse advocaten gevraagd of zij kandidaat zijn om te pleiten voor de stad, en hanteert uit deze kandidaten een jaarlijkse beurtrol." Aldus Jan Peeters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here