Aalst: N-VA vaart mindere Vlaamse koers dan aangekondigd

Aalst (redactie/mas) In volle zomer viel er een heuse Vlaamse bijbel in de brievenbussen van N-VA. Aalst zou een Vlaamse stad zijn en blijven. En waar nodig haar Vlaams-zijn terug heruitvinden. Het moest voor iedereen duidelijk worden. Aan de ingangswegen, aan de officiële gebouwen en op de straatnaambordjes.

Op 14 oktober na de grote overwinning klonk er hier en daar zelfs bijna oorlogstaal. Aalst zou de Vlaamse Parel zijn aan de Vlaamse Republikeinse kroon. Een deel van de stad wist niet goed wat ze hoorden en zagen. Zelfs coalitiepartner sp.a werd bijna uit elkaar gereden…

… maar vandaag is de Vlaamse schotel niet meer zo pittig als aangekondigd. N-VA heeft blijkbaar tijdens de twee maanden onderhandelingen haar oppositiejasje afgelegd om een volwaardige bestuurspartij te worden. Met een coalitie die er voor alle Aalstenaars wil zijn. Al zijn er in de meerderheid nog altijd die er niet gerust in zijn. Ook nationaal SP.A-voorzitter Bruno Tobback niet.

In het bestuursakkoord klinkt het echter braaf. ” Het nieuwe stadsbestuur wil een aangepast beleid ontwikkelen ten aanzien van de groeiende instroom van anderstalige nieuwe inwoners. Dit beleid zal aansluiten bij het beleid van de Vlaamse Regering en zal geïnspireerd zijn door maatregelen die in de gemeenten van de ‘Vlaamse Rand’ al hun nut hebben bewezen. De brochure ‘Leidraad voor een goed Vlaams beleid’ van de Vlaamse Regering dient hierbij als richtsnoer.” Hiermee gaat o.a. SP.A geen stap verder dan hun collega’s in de Vlaamse Regering en Vlaams Parlement en dekken de rode schepenen An Van de Steen en Dylan Casaer zich duidelijk in.

Belg.be komt in een ander artikel terug op de inburgering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here