Aalst: Burgemeester D’Haese(N-VA) krijgt zijn eerste betoging al op 2 januari

Aalst (redactie/mas) Nog voor de nieuwe raadsleden en schepenen zullen aangesteld worden, krijgen ze al een groepje tegenbetogers aan het belfort op 2 januari. De “Noig Verontruste Aalstenaars”, NVA, weet van geen ophouden en willen een signaal geven dat ze het stadsbestuur in het oog houden.

“De installatie van de nieuwe Aalsterse gemeenteraad is voor ons een gelegenheid om ruchtbaarheid te geven aan het feit dat we zeer verontruste Aalstenaars zijn én blijven.” zegt Johan Dumortier, één van de NVA’ers en secretaris BBTK Aalst van de socialistische vakbondsvleugel.

Hij en zijn companen blijven vooral Karim Van Overmeire viseren. Ook al blijkt uit het nieuwe bestuursakkoord ‘nec spe nec metu’ niet meteen dat Aalst een extremistische koers zal varen. Au contraire. De ajuinsoep van de N-VA zal, zoals het akkoord voorligt, zeker zo warm niet opgediend worden als ze op 14 en 15 oktober lieten uitschijnen. Als Aalst niet goed oppast zullen er zelfs geen kaas en croûtons aan te pas komen.

“Karim Van Overmeire, één van de tenoren van N-VA Aalst en vanaf nu ook schepen in Aalst, tot voor kort één van de tenoren was van Vlaams Belang/Blok en mede-auteur van het racistische 70-punten programma van deze extreemrechtse partij. Wij geloven niet dat hij – door 2 jaar geleden over te stappen naar N-VA – fundamenteel van gedacht veranderd is. Hij heeft dat overigens zelf aangegeven door het fameuze 70-punten programma in essentie te blijven verdedigen.

“Diezelfde persoon schepen wordt – voor zover we weten – van o.m. Integratie (!) en “Vlaamse Zaken”. Wat dat laatste precies inhoudt, zal nog moeten blijken, maar wij vrezen, net zoals het ABVV-Oost-Vlaanderen dat Aalst “het laboratorium (wordt) voor het uittesten van de extreem Vlaams-nationalistische recepten voor het Vlaanderen van na de verkiezingen in 2014”, aldus Dumortier.

Ook in de wonde van SP.A wordt nogmaals goed gewreven. “2/3 van de Aalsterse sp.a-leden hebben het gevaar niet begrepen en intern voor deze coalitie hebben gestemd, waarin sp.a niet eens nodig is.”

“Daardoor de Aalsterse oppositie in de gemeenteraad bijna uitsluitend op rechts dreigt gevoerd te worden met de 7 zetels van Open VLD en zelfs extreemrechts met de 4 zetels van Vlaams Belang. Van de 2 gemeenteraadsleden van Groen kunnen we uiteraard wat progressief weerwerk verwachten. Wij hopen ook op een consequente houding te mogen rekenen van de sp.a-raadsleden die zich eerder niet gelukkig toonden met deze coalitie.” Let op het woordje ‘wat’. Blijkbaar hebben deze zelfverklaarde progressieven, niet zoveel vertrouwen in Groen in de gemeenteraad.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here