Aalst: Chris Borms laat gemeenteraadszitje over aan kleindochter Lien Gees

Aalst (redactie) Chris Lievens-Borms, OCMW-raadslid CD&V en in een vorig politiek leven CVP-schepen van cultuur van de stad Aalst, werd op 14 oktober rechtstreeks verkozen tot gemeenteraadslid met 832 voorkeurstemmen. Haar kleindochter Lien Gees haalde op de zesde plaats 635 voorkeurstemmen en werd eerste opvolger. Chris Borms neemt nu ontslag uit de gemeenteraad waardoor haar kleindochter kan zetelen als gemeenteraadslid.

Lien Gees werkt aan de stad als coördinator buurtgerichte kinderopvang Notendop en coördinator buurtgerichte kinderopvang Pinnemuts. Lien Gees, dient nu haar bezigheden aan de stad te staken om te kunnen zetelen in de gemeenteraad.

“Dit betekent helaas dat ik voor de keuze stond tussen mijn job als ambtenaar en het mandaat in de gemeenteraad. Ik heb voor de laatste optie gekozen.” laat Lien Gees weten.

“Dit is geen gemakkelijke beslissing geweest, toch kijk ik vol verwachting uit naar de komende 6 jaar. Het wordt een nieuwe uitdaging die ik graag met twee handen grijp en waar ik mij met volle goesting voor wil inzetten.”

“Zowieso blijf ik mij uiteraard inzetten voor kinderopvang in Aalst. Er zijn namelijk nog heel wat uitdagingen m.b.t. extra plaatsen, buitenschoolse kinderopvang, vakantieopvang etc.” aldus het bijna raadslid.

Ze zal nu haar focus verruimen en zich breder inzetten voor kinderen en jongeren, het creëren van echte kansen voor nieuwkomers en de ondersteuning van maatschappelijk kwetsbare groepen.

Chris Lievens-Broms gaat op haar 77ste nog voor drie jaar naar de OCMW-raad.

Zoals jullie misschien al weten kan ik op basis van de verkiezingsuitslag van 14 oktober vanaf 2 januari 2013 zetelen in de Aalsterse gemeenteraad. Ik ben uiteraard ontzettend blij met deze uitslag.

Dit betekent helaas dat ik voor de keuze stond tussen mijn job als ambtenaar en het mandaat in de gemeenteraad. Ik heb voor de laatste optie gekozen.

Dit is geen gemakkelijke beslissing geweest, toch kijk ik vol verwachting uit naar de komende 6 jaar. Het wordt een nieuwe uitdaging die ik graag met twee handen grijp en waar ik mij met volle goesting voor wil inzetten.

Zowieso blijf ik mij uiteraard inzetten voor kinderopvang in Aalst. Er zijn namelijk nog heel wat uitdagingen mbt extra plaatsen, buitenschoolse kinderopvang, vakantieopvang etc. Maar nu kan ik mijn focus verruimen en mij breder inzetten voor kinderen en jongeren, het creëren van echte kansen voor nieuwkomers en de ondersteuning van maatschappelijk kwetsbare groepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here