100 horeca-terrassen dreigen te verdwijnen in Brussel-centrum

Aalst (redactie/mas) Meer dan 100 horeca-terrassen in de vijfhoek van Brussel dreigen te verdwijnen. Dit als gevolg van een Wet van het Brusselse Gewest (Ordonnantie). Deze ordonnantie verplicht een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. Dat voorspelt de schepen van handel Marion Lemesre (MR).

De regelgeving verplicht terrassen van groter dan 50 vierkante meter om een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. Er moet ook minstens een derde van het voetpad vrij blijven voor voetgangers, met een minimum van twee meter.

Lemesre stelt zich wel vragen bij het besluit van de regering. “Dit betekent een zware extra last voor onze stedenbouwkundige afdeling”, zegt ze. “Het uitstel moet uitwijzen of dit alles praktisch mogelijk is. Anders zal het besluit gewijzigd moeten worden.”

De bedreigde terrassen zouden zich situeren rond de Zavel, de Anspachlaan en het Sint-Katelijneplein. Ook het Sint-Goriksplein, waar bewoners en uitbaters al lang overhoop liggen over de terrassen, zou niet aan de regels voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here