Wit-Gele Kruis is hartveilige organisatie

Aalst (redactie/mas) Het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen ontving het label ‘hartveilige organisatie’. Het label werd uitgereikt door het Rode Kruis en is de kers op de taart na 2 jaar intensief werk in de hele organisatie.

“Onze verpleegkundigen zijn erg herkenbaar in het straatbeeld. Bij een ongeval op de openbare weg of een crisissituatie bij een patiënt is het belangrijk dat ze als (thuis)verpleegkundige professioneel kunnen handelen. Daarom leidde het Rode Kruis in 2010 12 medewerkers van Wit-Gele Kruis op tot ‘reanimator’,” legt Ann Dobbelaere, medewerker Zorgkwaliteit en Innovatie – uit.

“Deze 12 personen droegen op hun beurt hun kennis uit door op onze 30 Oost-Vlaamse Wit-Gele Kruis afdelingen reanimatie-vormingen te geven. Op 2 jaar tijd bereikten zij zo 1.450 medewerkers van onze organisatie. We zijn voorlopig de eerste organisatie in Vlaanderen die dit zo heeft aangepakt, wat deze uitreiking nog een uniek tintje meegeeft.”

“De vorming was een goede opfrissing van de reanimatietechnieken die onze medewerkers in hun opleiding verpleegkunde al kregen. De vorming ging ook dieper in op recente technische toepassingen zoals het gebruik van een AED-toestel (automatische externe defibrillatie). Onze hoofdzetel in Gent is ondertussen ook met zo’n toestel uitgerust. Via een sticker aan het raam van de hoofdzetel wordt kenbaar gemaakt dat het toestel gebruikt kan worden bij noodsituaties op de openbare weg.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here