Aalst: Godelieve Van Gijsegem neemt afscheid van de gemeenteraad

Aalst. (redactie) De liberale Godelieve Van Gijsegem neemt afscheid van de gemeenteraad van Aalst. Ze was op 14 oktober geen kandidaat meer. Wel blijft ze zich de komende jaren inzetten in tal van verenigingen, zoals ze steeds deed. Een sociale liberale uit het goede hout gesneden.

Ze wou door geen kandidaat te zijn in oktober ruimte maken voor jongeren. Met een gemengde loopbaan in gemeenteraad en OCMW kent de stad voor
haar geen geheimen meer. Godelieve was en is een product van het sociaal-liberalisme, dat de liberale partij vele jaren incountournable gemaakt heeft in Aalst.

Godelieve stond heel dicht bij de mensen. Door haar grote bereikbaarheid en inzet zorgde zij voor een menselijk gelaat van de politiek naar de burgers.

Als politica had zij ook een zeer directe stijl. De kortste afstand tussen twee punten is de rechte lijn. Dit is een stijl die wel eens durft te botsen in de politiek. Het heeft wel het voordeel van de duidelijkheid. Bij Godelieve was dit vooral ingegeven door haar eerlijkheid en de afkeer voor onrechtvaardigheid.

Godelieve was Aalstenaar maar haar echte roots waren, zijn en zullen altijd blijven: Herdersem. Ook al spreekt haar naam van Gijzegem. Herdersem is één van de vele deelgemeenten van Aalst met een bloeiend verenigingsleven. Dit was de echte biotoop van Godelieve. In deze tijden van sociale media, facebook en twitter is het directe menselijk contact nog altijd goud waard. Dit was het handelsmerk van Godelieve. De Herdersemse
dossiers werden met een vergrootglas bekeken. Menig schepen kreeg Godelieve op bezoek waarbij zij de puntjes op de ‘i’ zette. Herdersem boven!

Wij weten dat Godelieve haar inzet voor de verenigingen en de mensen onverminderd zal verderzetten. Zoals in het Willemsfonds. Ook daar zal ze ongetwijfeld de weg voorbereiden voor een nieuwe generatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here