FAKKELTOCHT VOOR DE VREDE IN ANTWERPEN OP NIEUWJAARSDAG

Aalst (redactie) In samenwerking met het bisdom Antwerpen organiseert de gemeenschap van Sant’Egidio op Nieuwjaarsdag een vredeswandeling door het stadscentrum van Antwerpen. Tijdens de fakkeltocht worden alle landen genoemd waar een gewapend conflict woedt. De tocht eindigt met een korte plechtigheid en een vredesfeest. Naast katholieke christenen nemen ook vertegenwoordigers van andere kerken, godsdiensten en levensbeschouwingen aan de fakkeltocht deel.

Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, nodigt u graag uit om aan deze vredesmanifestatie deel te nemen, in het bijzonder de organisaties die zich toeleggen op de bevordering van vrede en gerechtigheid.

Vooral jongeren zijn welkom. Zij zijn de voorbode van een nieuwe lente van vrede en rechtvaardigheid. Het gaat om de wereld waarin zij straks zullen leven, vrienden maken en verantwoordelijkheid dragen.

De vredeswandeling vertrekt op dinsdag 1 januari 2013 om 17 uur voor het Oorlogsmonument aan het Antwerpse Stadspark (hoek Rubenslei/Van Eycklei) en komt rond 17u45 aan op de Handschoenmarkt, voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Daar vindt een korte plechtigheid en een vredesfeest plaats, tot 18u30.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here