Fouad Ahidar SP.A-fractievoorzitter in Brussels parlement

Brussel (redactie) Foud Ahidar, ook gemeenteraadslid in Jette, werd ontdekt door Bert Anciaux, vandaag fractievoorzitter voor de sp.a in de federale senaat. Ooit VU-voorzitter.

Ahidar werd rond 1997 actief in ID21. Voor hij in 2001 voltijds de politiek instapte, was hij hoofd van een beveiligingsfirma.

Bij de splitsing van de VU in 2001 vond hij in Spirit de politieke partij die een echte interculturele samenleving zou nastreven en de Tamazigh-belangen ook richting Marokko niet over het hoofd zou zien. Fouad heet Marokkaanse roots. Hij is een prototype van een niet-Nederlandstalige Vlaming.

Hij werd terstond lid en bij de verkiezingen voor de Belgische Senaat in 2003 stond Fouad voor spirit op de Nederlandstalige lijst voor de Senaat maar haalde het niet. Bij de gewestverkiezingen in 2004 werd hij verkozen tot lid van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement voor spirit. Hierdoor zetelt hij ook van rechtswege in de Brusselse Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Fouad Ahidar duikt regelmatig op in de media doordat hij zich opstelt als een straathoekwerker die allerhande maatschappelijke problemen aanpakt.

Op 1 december 2008 koos hij voor de lijn-Anciaux en  streefde progressieve frontvorming met sp.a na.

Vanaf december 2012 is Ahidar sp.a-fractieleider in het Brussels parlement. Hij volgt Elke Roex op, die schepen wordt in Anderlecht. 

Fouad is een aangename spreker die steeds een nieuwe visie op Brussel weet te belichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here