Oilsjt: Ilse Uyttersprot bijt in het zand met haar alternatief parcours.

Aalst (redactie) Ilse Uyttersprot (CD&V), uittredend burgemeester en toekomstig schepen van carnaval, kon enkel de carnavalisten overtuigen van haar plan. Bij de stadsdiensten, veiligheidsdiensten en collegae politici in de gemeenteraad ving ze bot. 

Hiervoor was opnieuw, we zijn de tel kwijt, een wisselmeerderheid nodig. Ze kon zelfs haar toekomstige coalitiepartner N-VA niet overtuigen. SP.A, Open VLD volgden haar eigengereid plan niet en steunden het voorstel van de ambtenaren van de gespecialiseerde diensten en de politie en brandweer.

De vraag is of ze dit bij CD&V zo erg vinden? De achterliggende problemen zoals technische en veiligheid, geraken meestal niet tot bij de burgers, laat staan tot bij de carnavalisten, die emotioneel naar carnaval kijken. Belangrijk is dat blijft hangen dat Uyttersprot bijna als martelares wordt opgevoerd en overkomt als enige die de carnavalswereld verdedigt tegen de ‘boze’ stad en al de anderen…

Als men Bart De Wever in Vlaanderen een calimerocomplex verwijt, begint het er in Aalst op te lijken dat CD&V die rol gaat overnemen.

Dat Uyttersprot haar plan communiceerde in het stadsinfokrantje Denderend Aalst, werd haar op de gemeenteraad niet in dank afgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here