Oilsjt: Veiligheid primeert. Stoet eindigt op zondag op Statieplein.

Aalst (redactie) Ondanks alle emotionele en commerciële gevoelens bij carnavalisten, foorreizigers en horeca-uitbaters, eindigt de zondagse carnavalstoet dit jaar op het Statieplein. Geen Molenstraat. Geen start via Sint Annabrug.

De gemeenteraad had disndagavond 18/12 het laatste woord. En het woord hadden ze. Het was weer bingo. Je zou zelfs de vraag gaan stellen of er een vergunning is om een kansspel uit te baten in het Belfort.? CD&V stond in haar blootje. Vooral Uyttersprot stond in haar blootje. Open VLD, SP.A steunden als meerderheidspartijen het voorstel van de veiligheidsdiensten gesteund door het gezond verstand van N-VA.

Het was het politiehoofd Denis Bergmans die de laatste twijfels wegnam. Voor de veiligheid is het geen goede zaak de stoet te laten kruisen aan De Werf. Dat wil zeggen geen kop en staart tegelijk over dit verbindingspunt tussen linker- en rechteroever.

Ook N-VA met de toekomstige burgemeester D’Haese volgde CD&V niet in haar visie. Zelfs aan de vooravond van de nieuwe meerderheid is het (nog) niet mogelijk de nieuwe coalitiepartners op één lijn te brengen. Voor N-VA primeert een plan die door alle stadsdiensten en veiligheidsdiensten werd gewikt en gewogen op een voorstel van Uyttersprot zonder grondige voorbereiding.

Dat Uyttersprot op kosten van de stad in Denderend Aalst al haar voorstel had gecommuniceerd alsof het definitief was, kon in de raad op weinig sympathie rekenen.

Conclusie: de stoet draait op zondag in het ‘Gat van de Mert’ links af  richting station, het einde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here