Bond Moyson organiseert dementiesalons in Gent

In december is het thema dementie niet weg te denken uit het straatbeeld. Studio Brussel zet dit thema in de verf tijdens Music For Life. En ook Bond Moyson Oost-Vlaanderen vergeet dementie niet. Wanneer je in aanraking komt met dementie, kan je bij Bond Moyson terecht voor een groot aanbod aan diensten, ondersteuning en advies. Dit wil Bond Moyson in de kijker zetten tijdens een heuse actieweek van 17 tot 21 december.

Op de koffie in het dementiesalon

In onze dementiesalons kan je doorlopend terecht voor een gesprek met een professionele medewerker, om je ervaringen te delen met mantelzorgers, voor een kop koffie, of om deel te nemen aan één van onze wedstrijden. Wie weet win jij wel een fotoshoot!

De dementiesalons vinden plaats op maandag 17 december in het Bond Moyson-kantoor in Geraardsbergen (Vredestraat 41) op woensdag 19 december in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas en op vrijdag 21 december in het Bond Moyson-kantoor in Gent (Vrijdagmarkt 10).

Test je dementie-kennis aan het loket

Terwijl je wacht in je Bond Moyson-kantoor, kan je je kennis over dementie testen. Door de test kom je meer te weten over de verschillende aspecten van dementie. Wie deelneemt, maakt kans om een fotoshoot te winnen met een persoon die hem dierbaar is.

Vertel jouw dementie-verhaal en WIN!

Bond Moyson verzamelt ontroerende, interessante, grappige of aangrijpende anekdotes over dementie. Deze verhalen kunnen een inspiratie zijn voor lotgenoten en hulpverleners. Iedereen kan zijn dementie-verhaal kwijt tijdens één van de dementie-salons of via de website: www.bondmoyson.be/dementie. Een selectie uit de verhalen komt in een dementie-dossier op de website en er wordt een fotoshoot weggegeven onder de deelnemers.

Een handmassage als traktatie

Alle verzorgenden van Thuishulp Bond Moyson zullen aan hun dementerende cliënten een handmassage geven. Bovendien zullen de verzorgenden en de poetshulpen tijdens de actieweek samen met hun cliënten naar Music For Life luisteren op Studio Brussel en misschien een lied aanvragen waar een mooie herinnering aan vasthangt.

Vecht mee tegen Alzheimer

Bond Moyson staat als ziekenfonds achter het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte en behandeling van Alzheimer. Professor dr. Christine Van Broeckhoven is wereldwijd bekend voor haar baanbrekend onderzoek naar de ziekte. Bond Moyson deelt dan ook haar oproep om deel te nemen aan de grote inzamelactie op www.vechtmeetegenalzheimer.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here