2 MILJOEN TWITTERFANS VOOR PAUS BENEDICTUS XVI

Aalst (redactie) Paus Benedictus XVI heeft bijna 2 miljoen volgelingen voor zijn @pontifex-accounts in 8 talen op Twitter. Dat heeft mgr. Carlo Maria Celli bekendgemaakt: “Dit toont dat de paus de mogelijkheden van dit sociale netwerk bijzonder goed begrepen heeft. Hij gaf de voorkeur aan Twitter boven Facebook, dat te persoonlijk is.” 

Mgr. Celli erkent dat de paus niet bijzonder goed vertrouwd is met de moderne technologie. Anderzijds is hij wel bereid deze nieuwe vorm van sociale communicatie, die bovendien volledig kosteloos is, te omarmen en te benutten voor korte boodschappen van maximaal 120 tekens. Die kunnen op hun beurt door twitteraars naar anderen worden doorgestuurd. “De paus is zich bijzonder goed bewust van de immense mogelijkheden van deze wereldomvattende communicatievorm.”

Het wekt weinig verbazing dat de meeste volgers van de Twitteraccount Engelstalig zijn. “Opmerkelijk is het hoge aantal volgelingen uit de Arabische wereld.” Mgr. Celli vertelt nog dat de paus niet van plan is om een Facebookaccount te openen. “Maar zijn Twitteraccount is 100% van hem, ook al verstuurt hij niet persoonlijk alle boodschappen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here