Provincie steunt snelle tram van Boom naar Brussel

Duurzaam alternatief voor pendelaars en toeristen. In haar Mobiliteitsvisie 2020 voorziet de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn verschillende ambitieuze projecten. De snelle tramverbinding van Boom naar Brussel kreeg alvast van de deputatie van de provincie Antwerpen een positief advies.

“Deze potentiële tramverbinding die Boom met Brussel verbindt via Willebroek en Londerzeel is een absolute meerwaarde”, aldus Rik Röttger die gedeputeerde is voor Leefmilieu en het Strategisch Plan Rupel. “De provincie Antwerpen wil de Rupelstreek, als multifunctionele groene long tussen Antwerpen en Brussel, opnieuw toegankelijk maken voor omwonenden, bezoekers en toeristen. De provincie wil daarbij vooral inzetten op een duurzame herwaardering van de streek.”

“Deze ambitie moet gepaard gaan met een slimme en integrale aanpak van de mobiliteit. Meer en betere fietsinfrastructuur maar ook het verbeteren van het openbaar vervoeraanbod is daarbij een absolute vereiste”, volgens gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens.

Met deze snelle tramverbinding kan niet enkel de pendelaar gemakkelijk thuis of op het werk geraken maar kan ook de toerist en recreant vlot overstappen van de ene naar de andere vervoersmodus. Dit potentiële tramnetwerk sluit aan op het busaanbod, het treinnetwerk en het geplande Gewestelijk Express Net. Daarmee wordt een aantrekkelijk alternatief geboden voor de wagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here