Aalst lanceert proefproject Parkeer en zorg

Zorgverstrekkers hebben het niet altijd gemakkelijk om tijdens hun huisbezoeken vlot een parkeerplaatsje te vinden dichtbij de woning van hun patiënt. Ze zoeken voor een huisbezoek gemiddeld zo’n 5 tot 10 minuten naar een parkeerplaats. Het proefproject Parkeer en Zorg wil een oplossing bieden. Op de gemeenteraad van 18 december ligt het gebruikersreglement voor dit project voor.

Zo werkt het
Woon je in Aalst en heb je een garage of oprit? Bied de plaats vóór je garage of oprit gratis aan, zodat zorgverstrekkers er tijdelijk kunnen parkeren. Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat zorgverstrekkers sneller een parkeerplaats vinden voor de tijd die nodig is om een huisbezoek in de buurt af te leggen. Aan de hand van een Parkeer en Zorg-zelfklever op de garagepoort maak je in het straatbeeld visueel duidelijk dat je aan dit proefproject meewerkt.
Ben je zorgverstrekker en bezoek je patiënten aan huis in Aalst? Met een speciale Parkeer en Zorg kaart en de parkeerschijf achter de voorruit kan je je voor de garagepoort van bewoners parkeren, die deze plaats hiervoor ter beschikking stellen. De gewonnen tijd kun je aan patiëntenzorg besteden.

Volgende stappen
Nadat de gemeenteraad de basisprincipes van dit proefproject heeft goedgekeurd via een gebruikersreglement zal de dienst Mobiliteit dit proefproject verder uitwerken. Zo komt er een webportaal waar inwoners én zorgverstrekkers zich kunnen registreren. Op basis hiervan zal een specifieke Parkeer en Zorg kaart afgeleverd worden aan de zorgverstrekker en een sticker aan de inwoner. Bij de lancering van dit project volgt een uitgebreide communicatieronde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here