Gedeputeerde Eddy Couckuyt ondersteunt authenticiteit van de regio’s.

Aalst (redactie/mas) U heeft het vast al een tijdje gemerkt de nieuwe trend is ‘lokaal’. De toerist gaat op zoek naar kwaliteit, authenticiteit en vakmanschap, termen die moeiteloos zijn toe te kennen aan streekproducten.

Het project ‘Proef de Vlaamse Ardennen’ wil de stap tussen toerist en product (en producent) verkleinen. In deze eerste realisatie hebben ze voor één van de grootste troeven van de Vlaamse Ardennen gekozen: de
bieren. Bij de deelnemende horeca in de streek kun je proeven van de regionale bieren, en ontdek je ook het verhaal achter het bier.

Eddy Couckuyt(CD&V), Gedeputeerde voor Toerisme in Oost-Vlaanderen, hierover: “Authenticiteit en beleving, dat komt voorop voor de hedendaagse toerist. Moderne toeristen zoeken naar dat ietsje meer, naar
die ‘beleving’ die een bepaalde bestemming net iets specialer maakt dan een andere. Het letterlijk en figuurlijk kunnen ‘proeven’ van een regio, met alle zintuigen, hoort daar zeker bij.”

Van grote brouwerij tot kleine huisbrouwer, de biertraditie zit de Vlaamse Ardennen in de genen. Generaties lang worden de recepturen en de kruiden- en hopmengelingen doorgegeven van vader op zoon, of, zoals bij brouwerij De Ryck, van moeder op dochter. Dat de Vlaamse Ardennen zo’n uitgebreid aanbod van het gerstennat hebben, is te verklaren door de vele bronnen die er in de regio zijn. Het water is er bovendien sterk ijzer- en calciumhoudend, wat een specifieke smaak aan de bieren geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here