Pesten tieners plaag in Aalst.

Aalst (redactie/mas) De laatste maanden waren er enkele gevallen van pesten op school die zelfs tot zelfmoord leidden. Denk maar aan het Atheneum in Liedekerke. Maar het is niet alleen een plaag in de scholen, moeilijk zichbaar. Het verspreidt zich ook buiten de schoolpoorten voor en na de lestijden.

Belg.be stuurde een jongere op pad die zijn verhaal deed. Zo was er vorige week een concreet geval van agressie en pesten op de Graanmarkt. X, een scholiere van het Aalsterse Atheneum, werd aangepakt door een aantal scholieren van DvM, de vrije school in Aalst centrum.

Ook hier ontdekten de ouders achteraf thuis via de Facebookpagina’s dat er inderdaad wat aan de gang is.

Navraag leert dat het moeilijk is dit aan te pakken. Voor scholen is het niet altijd zichtbaar. De politie van Aalst liet de ouders weten niet te kunnen ingrijpen zolang er geen ziektebriefje is van een dokter waar concreet wordt gemaakt dat er lichamelijke letsels zijn…

De onderdirecteur van het Atheneum Aalst onderzoekt ondertussen de zaak. Maar een bevraging in de straten en op de pleinen van Aalst na schooltijd leert dat het wel meer gebeurt.

Dat er hier werk aan de winkel is, leert een rondvraag in de straten en op de pleinen na schooltijd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here