Aalst: Christophe D’Haese(N-VA) legt eed af bij gouverneur

Aalst (redactie/10.00) Maandag 17 december zal in het geheugen van Christophe D’Haese van N-VA Aalst gegrift staan. Om 11 uur legt hij de eed af bij de Oost-Vlaamse gouverneur André Denys. Hij wordt daarmee de derde Vlaams-Nationale burgemeester in de Aalsterse geschiedenis.

Hij is bij ministerieel besluit van 5.12.2012 benoemd tot burgemeester van de stad Aalst. Om daadwerkelijk het burgemeesterschap uit te oefenen moet hij wachten tot Oudejaarsnacht. Mochten er tijdens het vieren van de overgang van Oud naar Nieuw problemen zijn in Aalst, valt het onder zijn verantwoordelijkheid en niet langer onder die van Ilse Uyttersprot(CD&V).

Of Christophe D’Haese zijn ambtsteken, de tricole sjerp in de Belgische kleuren, veel zal dragen, moet de toekomst uitwijzen. Diep in zijn hart zal hij daar persoonlijk geen problemen mee hebben, maar of zijn Vlaams-Nationale achterban dat een leuke sjerp vindt, is een ander paar mouwen.

Vorige week zaten de partners van N-VA, CD&V en SP.A samen in afzondering om het bestuursakkoord tot in de puntjes verder voor te bereiden. Officieel is er niks geweten, maar in de wandelgangen van het stadhuis klinken toch wel geluiden dat het een moeilijke bevalling is.

Bij de SP.A heeft het al aardig gestormd. Daar is bijna een therapeut-voorzitter nodig om de plooien glad te strijken en de sfeer weer kameraadschappelijk te krijgen. Bij CD&V is het ook niet allemaal koek en ei. Topmensen vertellen zelf dat de sfeer niet goed zit. En of  de grote vriendenkring van N-VA van tijdens de campagne, nog even groot is? Dat zullen de komende maanden uitwijzen, maar de fractievoorzitter en de partijvoorzitter zullen toch alles uit de kast moeten halen om de boel samen te houden de komende jaren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here