Herbeleef op een originele manier het kerstverhaal in Haaltert

Op woensdag 26 december organiseert Davidsfonds-Haaltert “U zijt wellekome”, de gezelligste samenzang van kerstliederen van Vlaanderen. Samen met familie en vrienden kan iedereen terecht in de Sint-Gorikskerk om op een originele manier het kerstverhaal te herbeleven en tegelijk het goede doel te steunen. “U zijt wellekome” is namelijk een gratis evenement met een vrije bijdrage voor het goede doel.

“U zijt wellekome is een gezellige samenzang van kerstliederen voor jong en minder jong. Op 2de kerstdag kan je samen met familie en vrienden op een 100-tal plaatsen in Vlaanderen, waaronder ook Haaltert, terecht om Kerstmis op een sfeervolle manier te beleven. Samen zingen we een 20-tal kerstliederen waarvan enkele een stukje vergeten patrimonium zijn. We zingen op die manier eigenlijk het kerstverhaal onder leiding van Thalia Matthijs en met begeleiding van een ervaren muzikant. Iedereen krijgt ter plaatse een gratis zangbundel met alle liederen die door Ignace Thevelein, kapelmeester van de Brugse kathedraal, uitgekozen werden. De toegang is gratis maar wij kunnen niet ongevoelig blijven voor het prachtig initiatief waarvoor een vrije bijdrage verzameld wordt. Dit jaar steunt “U zijt wellekome” een project dat mensen met dementie hun geheugen laat trainen door samen te zingen: De stem van ons geheugen.

Na het succes van vorig jaar is iedereen van harte welkom om met Thalia Matthijs een schitterende reeks kerstliederen te (her)ontdekken, een zinvol project te steunen en vooral veel plezier te beleven aan samen zingen.

Woensdag 26 november in de Sint-Gorikskerk om 19 uur beleef je op een unieke manier Kerstmis.

Uitnodiging

Na het succes vorig jaar zal ook in 2012 op 2de kerstdag om 20 uur in de Sint-Gorikskerk de samenzang zorgen voor een unieke kerstsfeer. Opnieuw zal Thalia Matthijs de leiding nemen om een 20-tal gekende of misschien vergeten kerstliederen te zingen. En dat “vergeten” krijgt meer betekenis in het goede doel dat dit jaar door een vrije bijdrage gesteund wordt: De stem van ons geheugen”. Dat project wil mensen met dementie hun geheugen laten oefenen door samen te zingen. Maar samen zingen kan vooral heel gezellig en sfeervol zijn. Daarom is iedereen van harte welkom in de Sint-Gorikskerk om 20 uur op woensdag 26 december. Breng gerust familie en buren mee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here