Eerste boom geplant in wijkpark De Porre

Op dinsdag 11 december 2012 werd samen met enkele kinderen van de Stedelijke Basisschool De Sportschool en het Sint-Gregoriuscollege de eerste boom van het wijkpark De Porre geplant.

De aanleg van het nieuwe wijkpark De Porre, een park van ruim 10.000 m² aan de Jules de Saint-Genoisstraat in Gentbrugge, is volop in uitvoering. Met het wijkpark De Porre wil de Stad Gent groene ruimte geven aan de wijk Moscou, met een knipoog naar het textielverleden.

De eerste bomen die geplant worden, zijn de fruitbomen van de boomgaard, die naast het wijkcentrum komen. De pergola en de voormalige stoftoren in de boomgaard zijn al klaar. In het voorjaar van 2013 wordt het gras ingezaaid. De opening van het park is voorzien in de zomer van 2013. Pas dan zal het wijkpark volledig aangelegd zijn en ook bereikbaar worden via de Peter Benoitlaan.

Toch is er al heel wat gebeurd. Enkele paden, zoals de toegangszone tot het wijkcentrum, de ingang aan de Tuinwijk Ter Heide en de verbinding naar de Sportschool zijn al afgewerkt. Ook de buurtparking is al in gebruik. De fabrieksmuren en bijhorende stalen spanten die net als de koeltoren de ruimte in het park vormgeven, zijn gerestaureerd.

De komende maanden wordt er verder gewerkt aan het stoomturbinepaviljoen, de vijver, het centraal plein, de zitbanken en het sportveld. Beide scholen zullen het sportveld kunnen gebruiken voor sportlessen. Als laatste worden de speeltoestellen in het park geplaatst.

Het Genste ontwerpteam Buro Voor Vrije Ruimte heeft dit wijkpark samen met Vandriessche Architecten vormgegeven. De voormalige spinnerij en weverij De Porre in de wijk Moscou-Vogelhoek wordt in opdracht van de Stad Gent aangepakt door het Gents stadsontwikkelingsbedrijf AG SOB. De site werd eerder gesaneerd en deels gesloopt. Tevens werd een voormalige loods omgevormd tot wijkcentrum voor de buurt. Op de voormalige textielterreinen is ook een uitbreiding aan de bestaande Sportschool gerealiseerd. In de nabije toekomst zullen woningen gebouwd worden aan de Peter Benoitlaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here