Zilverstage. Wanneer gepensioneerden stagiairs worden

 Gent (redactie/mas) Ronald Coussement (71) en de Gentse Isabel Demoor (67) lopen stage tijdens hun pensioen. De volgende weken gaan zij opnieuw elke ochtend aan het werk. Niet langer als leraar wiskunde of bediende maar als (Zilver)stagiair bij een Gents bedrijf in een volledig nieuwe sector. De Gentse stagebedrijven die het deze dames en heren mogelijk maken een oude droom waar te maken?’ In the Pocket’ en ‘Roomer’!

Zilverstage: opentrekken discussie omtrent ‘langer werken’
De vier 65-plussers maken deel uit van het proefproject ‘Zilverstage’, een initiatief van pensioenexpert Delta Lloyd Life dat gepensioneerden de kans geeft stage te lopen in een jonge en dynamische onderneming. Met deze testcase hoopt Delta Lloyd Life de discussie omtrent ‘langer werken’ als mogelijke sleutel om de uitdaging van de vergrijzing aan te pakken, te verruimen. Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt immers dat 1/3 van de Europeanen aan de slag te willen blijven na hun pensioen.

De Zilverstages genieten de steun van Minister van Werk (Monica De Coninck) en de Minister van Pensioenen (Alexander de Croo).
 
Leerkracht wordt senior app developer
Toen de drie stagiairs in september hoorden van de Zilverstages zagen zij hun kans schoon om een oude droom werkelijkheid te laten worden. Ze schreven zich in en werden toegewezen aan hun nieuwe werkgever: een bedrijf dat het dichtst aanleunt bij hun nieuwe ambities.

Isabel kiest voor een stage als brouwer bij de brouwerij Roomer. Zij staat er in voor de kerstbestellingen van dit alom geprezen Gentse aperitief.
De gepensioneerde leerkracht Ronald gaat bij het communicatiebedrijf ‘In the Pocket’ aan de slag met smartphone apps en websites. ‘Ik mag dan al 10 jaar op pensioen zijn, ik ben nog steeds erg actief en mijn interesse voor informatica groeit alleen maar aan tijdens mijn pensioenjaren! Ik kijk er dan ook naar uit om bij ‘In the pocket’ kennis maken te maken met de wereld der smartphone applicaties, mobiele websites en online communicatiestrategieën’, zegt Ronald Coussement (71). 

Iedereen kan de ervaringen van de Zilverstagiairs volgen
Tijdens hun stage pennen de Zilverstagiairen hun ervaringen neer op de blog www.zilverstage.be.

Evaluatie Zilverstages 
Wanneer begin 2013 de Zilverstages op hun einde lopen; zitten stagiairs, deelnemende bedrijven en Delta Lloyd Life samen om het project te evalueren. Delta Lloyd Life wil zo te weten komen hoe de Zilverstage bij beide partijen heeft gewerkt en waar aan het project moet gesleuteld worden. Op die manier moet de testcase een beter inzicht verschaffen in de kijk van gepensioneerden en bedrijven op langer actief blijven om zo de zoektocht naar oplossingen om gepensioneerden te activeren te vergemakkelijken.

Op basis van de evaluatie zal vervolgens een politieke aanbeveling worden geformuleerd, die later overhandigd zal worden aan de Minister van Werk Monica De Coninck, aan Minister van Pensioenen, Alexander De Croo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here