‘Kerst-in-de-stad’ zorgt voor waardige opvolger Kerstfeest Kamiel Sergant

Aalst (redactie/mas) Aalst krijgt toch Kerstfeest voor eenzamen en wie het moeilijk heeft. De laatste ultieme poging door Patrick De Smedt om op Kerstdag een kerstfeest te laten doorgaan heeft zijn vruchten afgeworpen. KERST-IN-DE-STAD zal op 25 december een kerstfeest organiseren voor wie eenzaam is, het moeilijk heeft, …of gewoon graag samenkomt met anderen.

KERST-IN-DE-STAD wordt een nieuwe vereniging speciaal opgericht om jaarlijks in de Kerstperiode initiatieven te ontwikkelen voor mensen in armoede of eenzaamheid. Dit jaar op een bescheiden manier met een Kerst-Inn, gezien de korte voorbereidingsperiode. Volgend jaar komt er opnieuw een grootser Kerstfeest met hopelijk ook een avondfeest met eten op Kerstavond.

KERST-IN-DE-STAD wil dit jaar (vermoedelijk) in De Brug op Kerstdag 25 december een Kerst-Inn organiseren van 11.30-18 uur. De aanvraag komt maandag op het College van Burgemeester en Schepenen. Er zal warme chocomelk, soep, koffie/thee en fris, broodjes en koeken, aangevuld met confiserie aangeboden worden.

In een warme gezellig versierde zaal in Kerstsfeer kunnen de Aalstenaars die het wensen genieten van een mooie dag. Dit jaar geen grote optredens, maar aangepaste sfeermuziek met enkele onderbrekingen voor kerstmuziek en evergreens. Teksten worden voorzien zodat iedereen kan meezingen.
De Kerstman heeft laten weten ook dit jaar opnieuw aanwezig te zullen zijn.

KERST-IN-DE-STAD zal dit jaar geen kerstpakketten uitdelen. Mensen helpen Mensen, de organisatie van Kamiel Sergant, heeft te kennen gegeven dit zelf verder te zullen verzorgen. KERST-IN-DE-STAD is zeker bereid Mensen helpen Mensen te helpen bij de verdeling van de kerstpakketten, mocht daar vraag voor zijn. Al willen ze zich niet opdringen.

KERST-IN-DE-STAD benadrukt dat iedereen welkom is. Voor hen is eenzaamheid even belangrijk dan een laag inkomen. Het Kerstfeest wordt gratis aangeboden, zonder inschrijving. Wie langsgaat is welkom.

KERST-IN-DE-STAD wordt opgestart door Gerd Lievens, Stijn D’Haese, Miguel Stas, Jean-Marie Heyman, Wouter Gheysen, en André Steenaut . Lievens en Stas worden de co-voorzitters. Met andere genteresseerden lopen de contacten. Ook met alle gekende vrijwilligers wordt contact opgenomen, eens de zaal definitief vastligt.

“Ik ben verheugd dat er juist op de valreep toch nog een oplossing werd gevonden om het voor Aalst zo belangrijke feest te continueren en dat hiermee de Aalstenaars die het nodig hebben niet in de kou blijven staan. Dat er ook reeds uitzicht is :op een definitieve continuering voor 2013 en erna stemt me positief, en is alvast mijn mooiste Kerstgeschenk.” aldus
schepen Patrick De Smedt en uittredend OCMW- voorzitter.

Kerst-In-De-Stad zal in de loop van volgende week een persconferentie geven. Contactpersoon: Gerd Lievens   email: kerstindestad@uplinc.net.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here