Kerstfeest eenzamen en lage inkomers lijkt gered in Aalst

Aalst (redactie/mas) Deze avond, woensdag 5 december, was er een ultieme poging in het OCMW om het Kerstfeest voor eenzamen en steuntrekkers te trekken, op initiatief van voorzitter Patrick De Smedt (sp.a)

Na de vergadering waarop politici uit de huidige meerderheidspartijen aanwezig waren, kwamen de niet politici afzonderlijk samen.

Het staat zwart op wit da noch Mensen helpen Mensen van Kamiel Sergant, noch het OCMW langer kunnen of wensen in te staan voor de organisatie. Wel bevestigde het dagelijks buro van het OCMW én de burgemeester van Aalst dat de stad ondersteuning zal verlenen als er toch nog een vereniging zich aandient.

Na de vergadering kwamen individuen uit verschillende sectoren samen, die tot een akkoord kwamen om onder de naam KERST IN DE STAD het feest te continueren.

Ze zullen aan de stad vragen De Brug op Hertshage ter beschikking te stellen  om een Kerst-In te organiseren op 25 december als overgang.  Na carnaval zullen ze starten met werk te maken voor Kerst 2013, met oa een feest op Kerstavond, omdat mensen zich dan nog eenzamer voelen.

Het OCMW deelde mee dat Mensen helpen Mensen dit jaar wel nog de intentie hebben de kerstpakketten te verdelen. KERST IN DE STAD zal met MENSEN HELPEN MENSEN contact nemen of de uitdeling van de kerstpakketten kan gekoppeld worden aan de Kerst-In, elk in zijn eigen onafhankelijkheid.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here