Unizo-voorzitter reageert op massale faillissementen in Aalst

Aalst (redactie/mas) “De cijfers over de vele faillissementen in onze regio zijn onrustwekkend. We mogen we dit niet afdoen als een fait divers.” aldus Filip Vyverman.
Hij vraagt zich luidop af waarom net onze regio ten prooi valt aan deze tendens? Waarom is de groei net hier zo spectaculair? Moeten we onze starters (nog) beter begeleiden?
“Ik kan mijn Voka-collega volgen in de stelling dat dit aantal faillissementen niet echt een ontzettend grote invloed heeft op de werkgelegenheid in onze regio.” zegt Vyverman.
Hij reageert daarmee op Jan Van Gyseghem, regiodirecteur van de Vlaamse Kamer van Koophandel (Voka) in Aalst. Die stelde in de Corelio-kranten: “Toch durf ik  beweren dat de situatie in onze regio niet dramatisch is, naakte cijfers zeggen niet alles. Numeriek lijkt het aantal faillissementen indrukwekkend maar het betreft in hoofdzaak kleine zaken, meestal eenmanszaken zoals cafés, winkeltjes, pittabars en dergelijke. Op het vlak van werkgelegenheid hebben deze faillissementen maar een beperkt impact.”
De Aalsterse Unizo voorzitter Filip Vyverman neemt de vraag mee naar zijn bestuur of we een regio zijn waar veel te weinig geconsumeerd, gewerkt en geleefd wordt waardoor onze economie fors achteruit gaat?
“Het is hopen op een gezonde en ambitieuze economische dynamiek van ons nieuwe lokale bestuur. Met een beleid dat open staat om met alle betrokkenen aan tafel te zitten en te werken aan een gezonde leefomgeving.” aldus Vyverman.
Vanwaardeze discussie? Nergens in Vlaanderen is de stijging van het aantal faillissementen dit jaar hoger dan in het arrondissement Aalst. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. In Aalst stegen de faillissementen met 48%, van 124 naar 184. De andere Oost-Vlaamse arrondissementen noteren ook meer faillissementen maar nergens is de stijging procentueel zo groot als in de regio Aalst.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here