.EU domeinnamen zijn een klucht

Onlangs zijn de .EU domeinnamen vrij gegeven voor Europa. Deze werden in Brussel aangekondigd als een overweldig succes. Er zijn ondertussen al meer dan anderhalf miljoen domeinnamen ingenomen door internetgebruikers. Het was een klucht van jewelste, de Europese commissie moest toegeven dat het systeem niet beveiligd was tegen domeinkapers. Zo zijn er duizenden domeinnamen nu in handen van Amerikaanse, Australië en Canadese malafide handelaars die de domeinen tegen grof geld trachten door te verkopen.

Daarom hebben de autoriteiten de hoofdagent eurId aangemaand om een onderzoek in te stellen naar wat er is verkeerd gelopen. Deze zal trachten de onwettige registraties te herroepen. Bedrijven die denken dat zijn naam ingepikt is door een malafide handelaar of door een onrechtmatige registratie kan beroep indienen bij een Tsjechisch arbitragehof.

Velen stellen zich dan ook de vraag wat dat gaat kosten om beroep aan te tekenen, en zou je dan zekerheid hebben dat je de naam kan terug vorderen, dat is de hamvraag. Voor Belgische bedrijven en fabrieken die ginder al werkzaam zijn is het niets, maar Tsjechië is nu ook niet bij de deur.

Tot slot, wie een voorregistratie wilde doen had eerst een pak geld moeten neertellen voor een domeinnaam waar je nog niet zeker van was dat je hem ging hebben… Je kreeg een beperkt deel van je geld terug, de rest was voor dossierskosten. SHAME ON YOU EUROPA !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here