Nieuw Hollywood schandaal op komst!

In Europa zegt de naam Anthony Pellicano niemand wat, maar vele Hollywood-sterren slaan lijkbleek uit als deze twee woorden in hun bijzijn gezegd worden. Pellicano is dan ook goed op weg om een tweede Heidi Fleiss te worden. In 1993 deed deze voormalige prostituee 'Tinseltown' op haar grondvesten daveren door te onthullen dat vele filmsterren zich graag door haar en haar meisjes lieten bedienen.

Net als Fleiss meer dan tien jaar geleden, dreigt Pellicano ermee een boekje open te doen over de handel en wandel van een aantal celebs. Tot voor kort was de Amerikaan van Siciliaanse afkomst één van Hollywoods meest illustere privédetectives. Op zijn visitekaartje mocht dan wel staan dat hij gespecialiseerd was in 'onderhandelingen', iedereen wist wel beter hoe Pellicano zijn zaakjes afhandelde. In een interview met het blad GQ, wond hij er zelf geen doekjes om: "If you can't sit down with a person and reason with them, there's only one thing left, and that's fear." Pellicano stond dan ook bekend als de man die alles kon regelen. Of het nu een echtscheiding of een ander rechtsgeschil was, Pellicano zorgde altijd voor doorslaggevende informatie over de tegenpartij. Daarom telde hij ook vele supersterren onder zijn cliënteel. Tom Cruise, Kevin Costner, Steven Spielberg, Jerry Springer, Farrah Fawcett, Mike Myers, Roseanne Barr… de lijst van sterren die rechtstreeks of via hun advocaat, kind aan huis waren bij Pellicano is ronduit indrukwekkend..

Een tijd geleden keerde het tij echter. Pellicano werd aangeklaagd voor het illegaal verwerven van informatie voor zijn cliënten. Bij de inval in zijn kantoor op Sunset Boulevard stootte de politie op een voorraad explosieven en 200.000 dollar in baar geld. De vraag die Hollywood nu bezig houdt is of Pellicano zich al dan niet tegen zijn bekende klanten zal keren. Uit het onderzoek blijkt immers dat de privédetective niet alleen gesprekken opnam van de mensen die hij volgde, zijn bandrecorder liep ook tijdens de onderhandelingen met de advocaten van de celebs die hem inhuurden. Als uit één daarvan zou blijken dat de cliënten van Pellicano op de hoogte waren van zijn onwettige methodes, zou de zaak een sensationeel staartje kunnen krijgen. Hollywood is er als de dood voor dat Pellicano besluit mee te werken met de speurders. De gevolgen daarvan kunnen immers rampzalig zijn. Het eerste slachtoffer is trouwens al gevallen. Deze week bekende John McTiernan, de regisseur van "Die hard" en "The hunt for Red October" schuld. Hij riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar.

Aangezien Pellicano aankondigde een lucratief contract getekend te hebben om zijn levensverhaal neer te schrijven, breekt het angstzweet bij velen in Hollywood nu al uit. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here