Spoorwegen vinden akkoord over Amsterdam-Brussel-verbinding

Aalst (redactie/mas) De Nederlandse en Belgische spoorwegen hebben een akkoord bereikt over de  hogesnelheidsverbinding tussen Brussel en Amsterdam. Er komt een verbinding met Breda en een tegemoetkoming voor abonnees. Vanaf 9 december begint de dienst te rijden.  

Dat akkoord komt nu op de valreep uit de bus. Vanaf zondag 9 december kunnen reizigers gebruik maken van de Fyra op de verbinding tussen Brussel-Zuid en Amsterdam. De trein rijdt tien keer per dag tussen beide stations, met haltes in Brussel-Centraal, Antwerpen, Rotterdam en Schiphol. Het aanbod komt later op zestien dagelijkse verbindingen te staan.

Het verwachte deficit van deze verbinding zal gelijk verdeeld worden tussen België en Nederland.

Voor de abonnees wordt er nog gewerkt aan een nieuwe formule. In afwachting kunnen zij hun abonnement van de oude Amsterdammer gebruiken op de Fyra, mits een toeslag van 4 euro per rit in tweede klasse.

Reizigersorganisatie TreinTramBus en haar Nederlandse tegenhanger Rover hadden scherpe kritiek op de nieuwe dienst: er moet gereserveerd worden, de frequentie is lager en de prijs hoger.

Beide organisaties dienden onlangs klacht in bij de Europese Commissie over kunstmatige opdrijving van de prijzen door de NMBS en NS op “het monopolietraject” Rotterdam-Antwerpen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here