Sluiting Seniorencentrum Brussel komt naderbij

Brussel (redactie/mas) Het voortbestaan van hetSeniorencentrum komt in gevaar.Het Brusselse Seniorencentrum ziet zijn subsidies vanaf volgend jaar met bijna 250.000 euro dalen. Tja…

Uit de begroting van de Vlaamse Gemeenschapscommissie blijkt dat het centrum, dat de maatschappelijke, sociale en culturele deelname van Brusselse senioren moet bevorderen, bijna 250.000 euro minder zou krijgen. Daarmee valt de subsidie terug op het niveau van 2009 en 2010.

“Dat geld dient nu om vijf voltijdse medewerkers te betalen”, zegt de directeur. “Dat betekent dat die moeten verdwijnen. Reken maar uit wat dat betekent voor de ontslagvergoeding. Tel daarbij een uitgedunde organisatie en een negatieve liquiditeit. Het is misschien zinvoller om de vzw dan maar op te doeken.”

Het Seniorencentrum betreurt ook het gebrek aan communicatie vanuit de VGC. De VGC beslist volgende week pas definitief over de begroting.

Het centrum heeft al langer financiële problemen. Vorig jaar nog werden zes personeelsleden ontslagen om de kosten te drukken, en verhuisde de vzw naar het Zaterdagplein. Wat bereik betreft, doet het Seniorencentrum het echter niet slecht: er nemen jaarlijks vijftienduizend mensen deel aan de activiteiten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here