Open Domeindag in dierenpark Harry Malter

Het recreatiepark Harry Malter ligt in de residentiële gemeente Destelbergen, vroeger het toevluchtsoord voor de Gentse burgerij die het drukke stadsleven wou ontvluchten. En de adel zorgde er voor mooie kastelen en prachtige parken. De Kastelenroute neemt je mee langs vijftien overgebleven kastelen. Eén ervan is het kasteel Van Acker, momenteel het gemeentehuis. De site van de gemeente verschaft de nodige toeristische informatie.

De stichter van het familiepark Harry Malter is de ex-directeur van circus PISTE, Harry Malter. Het bosrijke domein groeide uit tot een aantrekkelijk recreatiepark voor gezinnen met kinderen en een prima daguitstap voor scholen en groepen. Grote attractie is Suzy, de kindvriendelijkste olifant van heel Europa. Met haar slurf kan Suzy eten, drinken, ruiken, douchen, snorkelen, groeten, trompetteren, voelen, worstelen of een vuiltje uit haar oog halen. De kinderen kunnen haar van héél dichtbij zien, voederen en aanraken. Er is een dagelijkse circusvoorstelling, ritjes op kameel en poney. De grote overdekte speeltuin is gelukkig niet erg weergevoelig en telt heel wat attracties op kindermaat.

Het dierenpark, gelegen aan het Eendenmeer, bezit o.a. tijgers, lama's, herten, siervogels, emoes, struisvogels, ara's en papegaaien, apen, zwarte panters, wasberen en nog veel meer. Tevens kan je er genieten van een rondrit door het park per treintje, een fietsencircus, minisafari, kameelsafari, pony-express en dierentheater. Er is een gezellig en betaalbaar kwaliteitsrestaurant.

Familiepark Harry Malter doet mee aan de open Domeinendag van 30 april. Wie tussen 30 april en 10 september vijf Oost-Vlaamse domeinen bezoekt krijgt met zijn spaarkaart toegang tot het slotevenement in het Provinciaal Domein Puyenbroeck. De provincie verloot op deze slotdag allerlei lekkers uit Oost-Vlaanderen, gewoon je ingevulde spaarkaart in de urne deponeren! Informatie: (www.opendomeinendag.be)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here