Mario Van Essche nieuwe voorzitter van Humanistisch Verbond

Aalst (redactie)Mario Van Essche werd tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem gekozen als nieuwe voorzitter van de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV). Op 14 november 2012 had de Raad van Bestuur van HVV het ontslag van Marieke Höfte als voorzitter aanvaard.

HVV wenst haar uitdrukkelijke dank uit te spreken voor de inzet en de verwezenlijkingen van Marieke Höfte. Zij stond aan het hoofd van de saneringscommissie die HVV door een moeilijke financiële storm leidde. Daarna vatte zij als voorzitter ook de inhoudelijke modernisering van HVV aan, met de vernieuwing van het ledentijdschrift Het Vrije Woord als het meest in het oog springende succes.

Dankzij haar voorzitterschap kan HVV nog meer de klemtoon op inhoud leggen. Samen met de nieuwe voorzitter zal HVV er blijven naar streven om een belangrijke speler te zijn in het maatschappelijke veld, en dit samen met de vele afdelingen, leden en vrijwilligers.

Mario Van Essche werd geboren op 2 september 1978 in Bonheiden. Hij is lid van de Raad van Bestuur van theater ’t Arsenaal, van RTV (regionale TV Mechelen-Kempen) en voormalig voorzitter van HVV Mechelen. Hij werkt als advocaat aan de balie van Mechelen en is gespecialiseerd in arbeidsrecht en insolventie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here