Money Time: Anderlecht ontvangt Standard

Vanavond is het eindelijk zo ver. Om 20u30 ontvangt Anderlecht Standard in het Constant Vanden Stockstadion. De topper beslist meer dan waarschijnlijk wie dit seizoen kampioen speelt. Bij Anderlecht hopen ze alvast dat de geschiedenis zich herhaalt. Elf jaar geleden was Standard ook de te kloppen favoriet voor de titel. De Rouches reisden vier speeldagen voor het einde met twee punten voorsprong naar het Astridpark. Na amper vijf minuten werd doelman Filip De Wilde met een rode kaart van het veld gestuurd. Niemand gaf nog een cent voor de kansen van Paars Wit.

Een superieure Marc Degryse dacht daar echter anders over. Geholpen door de vreemde – om niet te zeggen domme – tactische keuzes van trainer Robert Waseige, zette hij Sporting alsnog op naar de landskroon.

Zoveel jaar later heeft Anderlecht geen speler met het talent van Degryse in de rangen. Het blijft zelfs nog maar de vraag of Nicolas Frutos, de sterke Argentijnse spits, fit zal zijn voor vanavond. Bij Anderlecht beweren ze van wel, maar journalisten, die donderdag door een flater van de politie, de eerste tien minuten van de "gesloten" training konden bijwonen, beweren dat de Argentijn niet aan de opgelegde oefeningen kon deelnemen. Silvio Proto is afwezig, dat is zeker. De nationale doelman kwam deze week slecht op zijn knie terecht en is maar liefst vier maanden uit roulatie. Daniel Zitka vervangt hem in doel.

Bij Standard zullen ze het moeten doen zonder Ogushi Onyewu. De Amerikaan van Nigeriaanse afkomst zit nog maar eens een strafdag uit. Mohammed Sarr is zijn vervanger. Donderdag was het nog onduidelijk of de geblesseerde middenvelders Milan Rapajic en Christian Negouai op tijd fit zouden geraken. Coach Domenico D'Onofrio, die er alles aan doet om in de rol van underdog te kruipen, schatte hun kansen op amper 60 procent in. Indien ze inderdaad afwezig zijn zit Standard met een probleem. Door de langdurige schorsing van Sergio Conceiçao en de blessure

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here