Aalst: logica parkeertarieven ver te zoeken. Van 0,5 tot 1,7 € per uur

foto kroonparking
foto kroonparking

Aalst (redactie/mas) De zes betalende parkings vandaag in Aalst hanteren allemaal andere prijzen. Als de parking op de Hopmarkt open gaat, zal dit waarschijnlijk de duurste van de stad worden. Dus naast een vrije plaats vinden, is even rekenen de boodschap. van 0,5€ tot 1.7€

Dit rekende Rutger Lievens van HLN uit. Waarvoor dank. Parkeren in de nieuwe parking aan de Werf, onder het al dan niet nieuwe administratief centrum, kost u 0,5€  per uur en 40€ per maand. Bij Filip Bonny betaal je 1€ per uur, met een korting voor wie er maar even moet zijn. Een abonnement kun je hier niet aanschaffen.

In de Ridderstraat, op het dak van het vroegere Inno, betaal je ook 1 euro en 54  euro voor een maandabonnement. De Burcht, waar je ’s avonds met een sluitingsuur rekening moet houden, 1€ per uur en 25 € voor een maand.

Als je geen NMBS-klant bent betaalt u 1,55€ per uur op de pendelparking of 46,40€ per maand. Maar populair is deze parking niet bij winkelend Aalst.

Op de open parking Keizershallen betaalt u 1,2€ per uur en 28 € per maand.

De nieuwe parking onder de Hopmarkt, ‘de boetermert’, zal waarschijnlijk 1,70 € gaan kosten als Interparking de uitbating doet.

Nog even Schepen van Mobiliteit (open VLD) Johan Stijlemans voorspelt dat door de concurrentie  tussen de parkeerbedrijven, de klant alleen maar beter wordt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here