SP.A reikt de hand naar ondernemers

Aalst (redactie/mas) “We moeten net zoeken naar een gezamenlijk belang, om samen vooruit te kunnen”, dit zei sp.a-voorzitter Bruno Tobback op het einde van zijn VISIE 2012-congres.

Dialoog is voor de socialisten dus meer dan ooit het ordewoord. Na verschillende botsingen met ondernemers in de pers, onderstreepte de sp.a-voorzitter daarom dat ook heel wat ondernemers aan de debatten deelnamen. “Niet om hen tegen de muur te zetten en met tomaten te bekogelen, maar om te luisteren en de dialoog aan te gaan.”

Tobback ziet met name gedeelde belangen wanneer het gaat om onze fiscaliteit. “We stellen vast dat het fiscaal systeem in dit land voordeliger is voor wie al alles heeft, dan voor wie zijn welvaart nog aan het opbouwen is”, argumenteerde hij. “We moeten samen werken aan een fiscaliteit die in het voordeel is van zij die nog werken aan hun welvaart en die een gelijke bijdrage vraagt van zijn die die welvaart al ruimschoots hebben. Dat zou nog eens een structurele hervorming zijn. Een fiscaal systeem dat mensen helpt om te werken.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here