Condooms moeten deel uitmaken van uitgangsleven jongeren

Aalst (redactie/mas) “Condooms moeten standaard deel uitmaken van het uitgangsleven van jongeren. We moeten blijven hameren op het gevaar van hiv en de levenslange ongemakken die de ziekte met zich meebrengt. We moeten een halt toeroepen aan de oprukkende condoommoeheid”, stelt Irina De Knop, Open VLD Vlaams parlementslid.

“Als de Vlaamse minister gemakshalve naar zijn federale collega kijkt, wil ik niet langer wachten. In de plaats van de top-down benadering waarbij het beleid wordt aangestuurd vanuit de Vlaamse minister van Welzijn, doen we dan maar de omgekeerde bottom up-benadering in de hoop om de minister vanuit het lokaal niveau wakker te schudden.”

 “Ik roep in eerste instantie mijn collega’s schepenen, burgemeesters en Vlaams Volksvertegenwoordigers op om ook in hun gemeenten sensibiliseringsacties op het getouw te zetten die mensen moet waarschuwen voor het gevaar van hiv-infecties en tot acties waarbij condooms beschikbaar zijn: laat een condomobiel langskomen bij fuiven, festivals of andere evenementen voor jongeren, verdeel condooms of plaats een automaat in jeugdhuizen, in de horeca,… daar waar jongeren uitgaan en preventie het meest effectief is. Hopelijk kunnen we zo de minister van Welzijn wakker schudden en hem aanmanen tot een constructieve bijdrage aan het nationale actieplan ter bestrijding van hiv en aids voor wat het preventieve luik betreft”, besluit Irina De Knop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here