Burgemeester uitgefloten tijdens opening Kerstmarkt Winterpret

Brussel (redactie/mas) De kerstmarkt-kermis van Brussel ‘Winterpret’ is begonnen. Nog tot en met 6 januari. Burgemeester Freddy Thielemans (PS) kreeg in het stadhuis door de genodigden applaus, maar op ‘zijn’ Grote Markt werd hij uitgefloten omwille van de moderne kerstboom. Het minste wat je kunt zeggen is een surrealistische constructie. Velen riepen op de Grote Markt om een echte kerstspar.

“Een stad zonder kunst is een dode stad. Een stad heeft creativiteit en sentimentaliteit nodig” Thielemans ging het thema niet uit de weg tijdens de verzorgde openingsreceptie in de gotische zaal van het stadhuis.

“Al de filosofie over onze boom is cinema. Als ze het in de Elzas aandurven zo een moderne kerstcreatie te plaatsen, waarom zouden wij het dan niet kunnen. De hoofdstad van Europa.” verdedigde de burgemeester zich. “We mogen in onze stad toch vrij surrealistisch zijn.” Er volgde applaus van de 250 genodigden.

Wie de boom vanbinnen bezoekt, steunt met zijn 4€ entree de daklozenwerking van het OCMW.

De stad liet de universiteit een studie maken over de impact van het Brusselse kerstgebeuren Winterpret op de economie. Er zou voor 23 miljoen euro verzet worden in december. Verteer, hotels tijdens de citytrips, extra kerstaankopen….

Nog tot 6 januari op de Grote Markt, rond een in feeëriek licht gestoken Beurs, het Katelijne plein en op de vismarkt. De schaatsbaan en het reuzerad, niet reuzenrat zoals we in een ‘speelse’ vertaling lazen, zijn opnieuw van de partij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here