Aanklacht tegen poezenvrouw met zwerfkatten

Een dame die zich ontfermt over zwerfkatten is aangeklaagd door een dierenarts wegens het verwaarlozen van de zwerfkatten. De dierenarts controleerde onlangs een stervende kat en stelt zich vragen over de toestand van de dieren. 15 à 20 katten zitten met teveel op een te kleine ruimte, waardoor ziekten ook meer kans hebben om uit te breken. Hun "rantsoen" bestaat uit groenten, fruit, pasta en brood, en de meeste katten zijn vrij mager tot erg mager. Door deze inadequate voeding bouwen de dieren op termijn tekorten op, die hen uiteindelijk fataal kunnen worden. Aangezien katten carnivoren zijn, hebben zij dus meer vlees nodig om gezond en fit te kunnen blijven.

BLID wou bemiddelen door de dame te overtuigen enkele katten gratis onder te brengen in een dierenasiel, maar ze wil niets weten over opvang in een dierenasiel. Daarom laat BLID een controle uitvoeren door de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn.

Dit een gevoelige zaak, omdat de vrouw instaat voor zwerfkatten. Maar toch vragen we een controle. Want het kan niet zijn dat er dieren sterven achter muren, waar men denkt dat het een paradijs is aldus de woordvoerder van BLID.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here