Sommige niet opgezet met spelletjes op Facebook

Steeds meer facebookgebruikers ergeren zich aan de spelletjesaanvragen van hun vrienden. Het is niet te geloven hoe ik mij hier aan erger zegt Karel, een facebookgebruiker van het eerste uur. Het maakt mij niet uit als mijn vrienden spelletjes spelen, maar ik wil daar ook niets mee te maken hebben.

Sommige spelletjes zijn gratis, maar niet alles is gratis. Er is geen geld mee te verdienen, enkel geld verliezen kan je ermee. Ook de kansspelcommissie is een onderzoek gestart naar spelletjes op de sociaal netwerksite Facebook.

“Er is al één klacht binnengekomen van een Belg die op Facebook het spel Boyaa Texas Poker had gespeeld en 15.000 euro in één jaar kwijt was”, zegt Peter Naessens, juridisch adviseur van de Kansspelcommissie in het Laatste Nieuws.

Op de website van de Kansspelcommissie zullen de spelen opgelijst staan die niet zonder vergunning geëxploiteerd mogen worden. In een reactie laat de Europese woordvoerder van Facebook weten “dat ze de ontwikkelingen van de regelgeving op de voet volgen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here