Nederlandse weblogs in Belgische handen

De Belgische zakenman, Cain, de beheerder van Realroot.Be is op hol geslagen, alles wat hij tegen komt op internet van weblogs neemt hij over. Zo is hij een jaar geleden gestart met Zattevrienden.be en wil nu zijn terrein op internetgebied verder uitbreiden. Een tijdje geleden zou hij useloos.nl, StudentStart.be, wilt.be, een paar Amerikaanse sites en de bekende Nederlandse weblog Vkmag, voor de kenners, Volkomenkut.nl in zijn handen hebben. De Nederlandse hardste is dus bezweken voor het grote geld.

Zijn doel is één groot netwerk op te richten van verschillende weblogs en dit onder zijn beheer. Hij wil de grootste worden omdat hij van mening is dat internet binnen een paar jaar zal doorbreken. Zo wil de sluwe vos een groot netwerk beheren om reclameblokken te verkopen aan de grootsten ter aarde. We geven hem geen ongelijk.

Een ander verhaal is Badmutsen.nl dat is overgenomen door het het marketingbedrijf De Heus Multi Response Media voor een onbekend bedrag. Het is de vierde overname van De Heus in korte tijd; onlangs kocht het bedrijf de sites RSSfeeds.nl, Feedread.nl en Nieuwstijger.nl om er zijn eigen advertentie's op te plaatsen. De Heus heeft meer dan 300 adverteerders in zijn netwerk zoals ondermeer Dell, De Lotto, De Staatsloterij, ANWB en Sanoma. (www.badmutsen.nl)

www.vkmag.nl
www.useloos.nl
www.studentstart.be
www.wilt.be
www.zattevrienden.be
www.computerlife.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here