Culinair, lust jij ook hond?

Geroosterde ratten

Geroosterde ratten
Waarom houden we van honden en eten we varkens? Als we in ons land honden vertroetelen en tegelijkertijd jaarlijks miljoenen varkens doden en opeten (die eigenlijk intelligenter en gevoeliger zijn), dan kunnen we ons de vraag stellen waar dat onderscheid vandaan komt.

Woensdag 12 december om 20u in auditorium C in de Blandijn in Gent geeft Dr. Melanie Joy, professor psychologie aan de universiteit van Massachusetts, een lezing met als titel “Why we love dogs, eat pigs and wear cows”. Joy studeerde aan de universiteit van Harvard en bracht in 2010 een gelijknamig boek uit. De lezing is een organisatie van veggie organisatie EVA vzw in samenwerking met de vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie van de Universiteit Gent.

Melanie Joy is de bedenker van het begrip “carnisme”. Dat is volgens haar een onzichtbaar geloofssysteem dat verantwoordelijk is voor onze perceptie van vlees eten, en dat ervoor zorgt dat we zonder echt te weten waarom het ene dier graag zien en het andere opeten.

Joy zegt: “De meeste mensen denken er niet over na waarom ze het vlees van sommige dieren walgelijk vinden en dat van andere smakelijk of zelfs waarom ze überhaupt dieren eten. Maar wanneer het eten van dieren niet nodig is om te overleven, is het een keuze en keuzes komen altijd voort vanuit een overtuiging of een geloof.”

Lezing door Prof. Melanie Joy te Gent.
Plaats: Universiteit Gent, Blandijnberg 2, Auditorium C
Tijd: woensdag 12 december om 20u
Inschrijven via de website van EVA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here