Burgemeester Zaventem krijgt 522.000€ als uittredingsvergoeding parlementslid

Aalst (redactie/mas) Gewezen Vlaams parlementslid Francis Vermeiren (Open VLD), tevens burgemeester van Zaventem en in zijn jeugdjaen basketbalspeler in Aalst, krijgt 522.500 euro als uittredingsvergoeding. Hij stopt als Vlaams Parlementslid. De grootste uittredingsvergoeding ooit.

Francis Vermeiren (Open VLD) zetelde van 1981 tot 2009 onafgebroken in Kamer, Senaat en Vlaams Parlement. Hij krijgt bij zijn vertrek een uittredingsvergoeding van 48 maanden loon à 522.500 euro plus 99.000 euro voor zijn aanvullende taak van secretaris van het Vlaams Parlement. Dat staat in het Het Belang van Limburg.

Zijn hoge premie wekt wrevel op in de wandelgangen van het parlement, aldus Het Belang. Vermeiren is ook al sinds 1983 burgemeester in Zaventem, een functie waarvoor hij ook verloond wordt. Daarnaast was hij tussen 1999 en 2011 ook voorzitter van de raad van bestuur van de Gemeentelijk Holding. Als bestuurder van het ter ziele gegane Dexia streek hij ook een vergoeding op, in 2011 bedroeg die 72.000 euro. Die stond hij wel af aan de Gemeentelijke Holding.

Vorig jaar deden onder meer ex-federaal minister van Ambtenarenzaken Inge Vervotte (CD&V)en voormalig Vlaams parlementslid Sven Gatz (Open VLD) afstand van hun vertrekvergoeding.

Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) pleit al langer voor een hervorming met lagere premies. “Binnen het uitgebreid bureau van het Vlaams Parlement is er een akkoord om de uittredingsvergoeding vanaf 2014 te halveren, tot maximaal 24 maanden”, zegt Peumans.

Naast Vermeiren betaalt het Vlaams Parlement deze legislatuur nog enkele hoge uittredingsvergoedingen. Zo krijgen Jaak Gabriëls (Open VLD), Louis Bril (Open VLD) en Gilbert Bossuyt (SP.A) elk 417.000 euro.

Het is maar dat u weet waar al dat belastingsgeld heen gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here