Opruiming legale en/of illegale wapens en munitie

De politie doet een oproep aan iedereen die in Oost-Vlaanderen woont en nog een paar legale en/of illegale wapens en munitie heeft rondslingeren om deze binnen te brengen op zaterdag 22 en zondag 23 april 2006, telkens van 8.30 – 12 uur en 13 – 17 uur. Indien je tijdens dit weekend je niet kan aanbieden (bijvoorbeeld wegens een vakantieverblijf), kan je ook een afspraak maken met de lokale politie, die je in de dagen/weken voorafgaand aan het actieweekend zal ontvangen.

Je kan ook illegale wapens (verweer- en oorlogsvuurwapens) laten regulariseren, d.w.z. je kan er een vergunning voor aanvragen zodat ze legaal worden. Wie niet-vergunningsplichtige wapens (jacht- en sportwapens) heeft kan ze laten registreren.Voor explosieven en springtuigen (granaten, mortieren, obussen) neem je vooraf contact met de lokale politie, want in het kader van deze actie worden ze niet aanvaard.

Waar?

In het verzamelpunt (of verzamelpunten) van de lokale politie. Voor het exacte adres bel je naar de lokale politie. Hier op deze link vind je een document met een overzicht van alle verzamelpunten. (www.oost-vlaanderen.be)

Hoe?

Als je ongewenste wapens of munitie komt afgeven, zal er een akkoordverklaring van vrijwillige afstand worden opgesteld.Als je het bezit van wapens en munitie komt regulariseren, zal men je vriendelijk bijstaan om de vergunning te regelen. Na afloop ben je een legaal wapenbezitter. Opmerking: bij de aangifte wordt het wapen wel ingehouden (tenzij het gaat om een niet-vergunningsplichtig jacht- of sportwapen, dat onmiddellijk terug in je bezit wordt gesteld); na de uitreiking van de vergunning krijg je het terug. 

ContactFederale Directie Algemene Zaken – Dienst Wapenvergunningen
Provinciebestuur Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent
tel.09 267 88 10
wapenvergunningen@oost-vlaanderen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here