Demesmaeker wil BE ruilen voor EU

Mark Demesmaeker dringt aan op gebruik van .eu-extensie door Vlaamse regering en overheid. Sinds enige tijd is het mogelijk om internetadressen te laten eindigen op een eigen Europese extensie: '.eu'. Mark Demesmaeker vraagt de Vlaamse overheid om al haar domeinnamen die momenteel eindigen op '.be' te vervangen door domeinnamen die eindigen op de nieuwe extensie '.eu'. Vlaanderen heeft immers de ambitie om op het Europese forum aanwezig te zijn en de nieuwe Europese extensie biedt een uitgelezen kans om dit zowel inhoudelijk als visueel in de verf te zetten. Het Vlaams regeerakkoord vermeldt immers als doelstelling: 'Het versterken van de aanwezigheid van Vlaanderen in Europa en de wereld.' Het is niet enkel minister Bourgeois die als minister van buitenlands beleid deze doelstelling moet realiseren. Het is de opdracht van elke minister om dit binnen zijn/haar beleidsdomein te doen.

Een versterking van de Vlaamse aanwezigheid in Europa en de wereld dient ook visueel ondersteund te worden. Via de promotie van de .eu-extensie in al haar communicatie kan de Vlaamse regering -en bij uitbreiding ook de andere Vlaamse instellingen zoals het Vlaams parlement- haar ambitie zichtbaar en tastbaar maken. Aan de hand van een eigentijdse informatiedrager kan Vlaanderen zo maximaal duidelijk maken dat het zijn blik naar de toekomst richt: Vlaanderen in Europa!

Het vervangen van de huidige adressen door nieuwe .eu domeinnamen, heeft niets dan voordelen. Analisten verwachten dat de extensie .eu zeer snel de meest gebruikte extensie zal worden na de .com extensie. Enkel al het eerste jaar verwacht men meer dan één miljoen .eu-registraties. Steeds vaker zullen we .be, .nl of .com zien vervangen worden door een .eu extensie. De internationale herkenbaarheid van een .eu-extensie zal snel groter zijn dan de lokale extensies. Bovendien zullen de nieuwe domeinnamen een betere positie in de internetzoekmachines opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here