Aalst: Uitgebreide evacuatieoefening in De Duizendpootjes

Aalst (redactie/mas) Een school ontruimen duurt slechts vier minuten. Dat bleek uit een evacuatieoefening op dinsdag 27 november in stedelijke basisschool De Duizendpootjes. Om 10.45 uur kwam er rook uit een technische ruimte in stedelijke basisschool de Duizendpootjes in de Binnenstraat in Aalst.

Deze evacuatieoefening werd zorgvuldig voorbereid door verschillende stadsdiensten en de externe dienst voor preventie en bescherming, Provikmo.

Tijdens de oefening zaten er enkele addertjes onder het gras. Een leerling kreeg de opdracht zich te verschansen in het gebouw. Er werd ook een pop verstopt die de evacuatieverantwoordelijken in veiligheid moesten brengen.
De evacuatie verliep ordelijk en heel het gebouw was binnen de 4 minuten ontruimd. Ook de achtergebleven leerling en pop werden snel teruggevonden en in veiligheid gebracht.
Enkele leerlingen waren geschrokken van de rook en dachten dat het om een echte brand ging. Toch bleef iedereen kalm en verzamelden ze aan het evacuatiepunt. Doel van deze oefening is eventuele tekortkomingen aan de infrastructuur of in het noodplan van de school op te sporen en na te gaan of alle leerlingen en personeelsleden de evacuatieprocedure en veiligheidsmaatregelen kennen.

De medewerkers van stedelijke basisschool De Duizendpootjes, stad Aalst en Provikmo zijn tevreden over het verloop van de evacuatieoefening en trekken er lessen uit om de kleine tekortkomingen op te lossen en het noodplan verder op punt te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here