Laat de gefotografeerde stadsbeelden nu maar spreken!

Vandaag lanceert Minister Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering een grootse fotowedstrijd onder de vlag "De stad is klaarwakker". De wedstrijd wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de 13 centrumsteden. Het promotiefilmpje zal vanaf 18 april tot 30 april te zien zijn op Canvas en Eén en vanaf 18 april tot 1 mei op de regionale zenders.

Iedereen krijgt de kans om tussen 18 april en 18 juni de fotogenieke hoekjes en kantjes te trekken van de Vlaamse centrumstad waarin hij woont, studeert, werkt of vaak komt.
De foto's kunnen genomen worden in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Hasselt, Genk, Antwerpen, Turnhout, Gent, Aalst, Sint-Niklaas, Leuven of Mechelen.

De foto dient op een leuke, originele of treffende manier het aantrekkelijke, bruisende, levendige, kleurrijke, kortom het 'klaarwakkere' karakter van zijn stad binnen een van de vijf opgegeven thema's te illustreren.

Bijzonder aan de wedstrijd is dat de winnende foto's in de regionale "Thuis in de stad"- advertenties zullen prijken. De laureaten zien midden oktober hun stadsfoto dus in de kranten verschijnen. Een heuse fototentoonstelling zal tevens de winnende foto's allemaal tezamen te kijk stellen.

Tussen 26 juni en 2 juli 2006 zal een jury per stad vijf winnende foto's kiezen (één winnende foto per thema) en één hoofdwinnaar selecteren. De hoofdwinnaar in elke stad wint bovendien een workshop met topfotograaf Michiel Hendryckx die gedurende twee groepssessies tips zal bijbrengen over fotografie.

De fotowedstrijd en de campagne zijn slechts enkele van de talrijke initiatieven om het Vlaams Stedenbeleid te promoten. Het Stedenbeleid ijvert er sinds 2001 voor de levenskwaliteit in de stad te verhogen. De slogan "De stad is klaarwakker" onderstreept de mentaliteitswijziging die ondertussen heeft plaatsgevonden – laat de gefotografeerde stadsbeelden nu maar spreken! zie www.thuisindestad.be voor verdere informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here