Vrouwen willen geen partner meer voor het leven

Uit een groot onderzoek naar de gevolgen van online dating dat werd uitgevoerd door de universiteit van het Britse Durham, blijkt dat vrouwen tegenwoordig steeds minder vaak op zoek zijn naar een partner-voor-het-leven. In plaats daarvan is het ideaal: een andere partner voor elke levensfaze.

Volgens de studie 'Love on the Net' maakt de romantische droom plaats voor een realistisch ideaal: "De illusies zijn weg, er wordt nu veel rationeler gehandeld en gedacht. Daarbij speelt het besef mee dat van één en dezelfde man moeilijk te verwachten valt dat hij de rollen van minnaar, vader en echtgenoot levenslang kan vervullen,'' zegt sociologe Judy Richards, die het onderzoek leidde. "Vrouwen zoeken via het internet meer vrijheid in de relatie".

Uit diepte-interviews met vrouwen tussen de 48 en 62 blijkt dat deze groep, die de kalverliefde en het ouderschap al achter de rug heeft, zich nu pas vrij begint te voelen en in veel gevallen op zoek gaat naar een jongere partner ,"omdat mannen van dezelfde leeftijd als saai en vastgeroest worden beschouwd''.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here