Kerstfeest Keizer Kamiel vindt geen overnemers

Aalst (redactie/mas) Zoals de kaarten nu liggen zal er geen vervolg komen aan het sterk gewaardeerde kerstfeest van Keizer Kamiel Sergant zijn ‘Mensen helpen mensen’. Het OCMW vindt geen overnemer(s).

Eind oktober liet het OCMW weten op zoek te zijn naar een  ‘overnemer’ voor de organisatie van het kerstfeest van Mensen helpen Mensen. Vorig jaar sprong het OCMW bij, maar nu zoekt het een organisatie of vereniging die het feest wil organiseren.

In november 2011 kwam de vzw Mensen helpen Mensen met het bericht dat het kerstfeest niet zou plaatsvinden. De vzw nam deze beslissing als gevolg van de gezondheidstoestand van Keizer Kamiel, de drijvende kracht achter de vzw. Met gebundelde krachten en steun van het OCMW Aalst, de stad Aalst en de vele vrijwilligers van de vzw Mensen Helpen Mensen werd in 2011 het feest toch georganiseerd.

Ondanks de geslaagde editie van het kerstfeest in 2011, vindt de vzw Mensen helpen Mensen geen mogelijkheden om nog verder een kerstfeest te organiseren.

De hamvraag is waarom het OCMW maar eind oktober wakker schoot als ze al in  maart door Kamiel en Mia Sergant van Mensen helpen Mensen op de hoogte waren gebracht dat ze met Mensen helpen Mensen de organisatie niet meer aankunnen. De dag zelf is er geen probleem, dan zijn er wel vrijwilligers genoeg, maar de weken daarvoor vergen veel inspanningen.

Op dit moment is er geen enkele vereniging die de organisatie kan of durft overnemen. En de individuen nu nog  samenbrengen die wel verantwoordelijkheid willen dragen, om dan nog te beginnen aan de organisatie, is zo goed als een kamikaze opdracht. Dus zal er geen kerstfeest zijn oude stijl.

Wel zal er nog een voedselbedeling zijn door Mensen helpen Mensen, met een extra kerstpakket. Kamiel zoekt hiervoor een geschikte locatie.

In OCMW-middens werd vernomen dat er een feest in de pijplijn zit voor wie het minder goed heeft, in januari/februari, door een landelijke organisatie die dit in de centrumsteden zou organiseren. Voorzitter De Smedt (sp.a) wil nog geen details vrijgeven omdat het dossier nog niet rond is.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here