Aalstenaars halen de band met Brussel aan: A.B-C

Aalst (redactie/mas) Aalst is een vereniging met een positieve kijk rijker: de Aalst.Brussel-Connectie (A.B-C). A.B-C verenigt mensen met een positieve kijk op de natuurlijke link die er is tussen Aalst en de hoofdstad Brussel.

Niet alleen is Aalst, ondanks haar ligging in Oost-Vlaanderen, een Brabantse stad. Ze spreken ook een Brabants dialect.

Coördinator Ann Renneboog: “We zijn als Aalst.Brussel-Connectie overtuigd dat de unieke plaats van Aalst op 25 kilometer van de Vlaamse, Belgische en Europese hoofdstad een meerwaarde betekent. Dank zij de moderne vervoersmiddelen laat Brussel Aalst niet los.”

Voor velen, vanwaar ze ook komen, is Aalst een slaap&voorstad van Brussel geworden. Daarom wil A.B-C stappen zetten om slaap&voorstedelingen samen te brengen in Aalst.

“Onbekend maakt onbemind. Aalst is een open stad. Door laagdrempelige toeristische, socio-culturele en culinaire activiteiten willen we mensen Aalst leren kennen. Maar we willen ook stappen zetten om Aalst het veelkleurrijke Brussel te leren kennen. Ook hier maakt onbekend onbemind. Teveel Vlamingen, ook Aalstenaars, hebben schrik van hun hoofdstad. Werken, naar kantoor en ’s avonds terug naar huis. Velen komen niet verder.”

Als Brusselkenners weet A.B-C dat Brussel geen gemakkelijke stad is. We willen Aalstenaars in contact brengen met de ‘Kleurrijke verhalen achter de schermen’ van de hoofdstad. “Ik ben blij dat Brusselkenner en Brusselgids Miguel-Angel mee zijn schouders wil zetten achter het initiatief. Met Stas hebben we expertise in huis.” zegt Ann Renneboog die 5 uitstappen per jaar plant, naast ondersteuning van initiatieven in Aalst. Zo zal A.B-C op 24 december helpen om op het Hovenierspleintje mee soep en versnaperingen uit te delen aan de kerstshoppers op rechteroever.

In Aalst zullen we waar mogelijk steun verlenen aan bestaande initiatieven. Activiteiten die een meerwaarde betekenen voor Aalst zullen we nieuw leven inroepen. Naar Brussel toe, zullen we in eerste faze, groepsbezoeken organiseren om Aalstenaars in contact te brengen met de ‘Kleurrijke verhalen achter de schermen’. In groep voelen mensen zich vaak ‘meer op hun gemak’ om het onbekende te ontdekken.” vertelt een gemotiveerde Ann Renneboog.

De eerste uitstap is op zondag 9 december. Een bezoek aan de kerstmarkt gekoppeld aan het historische Brussel.

Zaterdag 16 maart dompelt A.B-C zich onder in Matonge het Afrikaanse hart van Europa.

Zaterdag 1 juni blijft A.B-C in Aalst. De Rechteroever in Aalst. Een wijk van Hoop?! staat dan op de agenda.

Zondag 15 september ontdekken ze de wereld van de Brusselse zondagsmarkten.

Het seizoen eindigt met het Het Vlaamse Brussel op zaterdag 16 november met een bezoek aan het Vlaams Parlement en de hedendaagse Vlaamse kunst. Nadien wandelen ze de door Vlaams Brussel tot in de Dansaertwijk.

Meer info: Ann Renneboog 0473 680 187

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here