Beesten en Baasjes in Flanders Expo

Van 15 tot 17 april organiseert Flanders Expo in samenwerking met VTM de tweede editie van een bruisend gezinsevenement waarbij huisdieren centraal staan. Dat dierenliefhebbers zaten te wachten op een beurs als Beestjes en Baasjes bewees het hoge bezoekerscijfer: vorig jaar kwamen niet minder dan 34.761 bezoekers kijken en kopen. Volgens officiële cijfers heeft één op de vier Belgische gezinnen minstens één huisdier in huis. Ze worden bovendien verwend als nooit tevoren. Beestjes & Baasjes groeit uit tot hét lente-evenement van Vlaanderen, een echte gezellige beestenboel voor het hele gezin. De beurs verhuisde vanwege het grote succes naar de centrale hal van Flanders Expo en verdubbelt qua oppervlakte.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/beestjess1.jpg[/img]

Er is eerst en vooral de honden & katten straat. Deze huisdieren zijn duidelijk de populairste. In deze straat vind je verschillende verenigingen die je uitgebreid informeren over de verschillende rassen, de nodige verzorging etc. De dieren zelf zijn hier ook aanwezig. Onder de noemer "Felis in arte" tonen 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland mooie kunstwerken rond katten. Knaagdieren zijn een soort apart. In een verbazingwekkende wereld laten deze boeiende beestjes in een speelse omgeving het beste van zichzelf zien.

Fascinatie voor paarden is eeuwenoud. "A horse. A horse, my kingdom for a horse", zei Richard III al in het stuk van Shakespeare. In het paardenkwartier vind je alles over stallen, vitamines, soorten gras en verzorging. In het innovatie-eiland vindt men alle nieuwigheden in de dierensector bij elkaar. En in de kinderboerderij op de weide kan je kennis maken met ezeltjes, pony's, geitjes en schaapjes. In een aparte knuffelhoek kan je kipjes en konijntjes knuffelen.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/beestjess2.jpg[/img]

Om het aanbod overzichtelijk te houden, wordt de beurs opgedeeld in 4 paviljoenen die 4 boeiende dierenwerelden en hun bewoners herbergen. Onder het thema lucht vind je een echt vogelparadijs. Van dichtbij en zonder verrekijker te bewonderen. In het paviljoen "Aarde" voelen onze traditionele troetels zich helemaal thuis. Hier ga je op zoek naar een hondje, een poesje, een hamster, cavia of konijn. Heb je een aquarium en hou je van vissen? Rep je dan naar het paviljoen "Water", een echt paradijs voor liefhebbers van aquariums en vijvers. Exotische huisdieren als spinnen, slangen, reptielen en amfibieën kruipen hier sluipend rond in de terrariumwereld, een unieke boulevard waar je van heel erg dichtbij kan kennismaken met de Vuur-bewoners. Leuke demonstraties vinden plaats in de demonstratiearena: roofvogelshow, hindernissenparcours voor honden, hondenafrichting, doggy dance, rolduiven, parcours blindengeleidehonden, frettenrace etc.

Foto's Eddy Temmerman

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/beestjess3.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/beestjess4.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/beestjess5.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here